خبرگزاری فارس: علی اکبر ولایتی از توافق با قالیباف و حداد عادل برای نامزدی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی اکبر ولایتی وزیر اسبق خارجه در ادامه مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین در خصوص احتمال نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری ایران، گفت که با قالیباف، شهردار تهران و حداد عادل درباره متحد کردن جریان اصولگرا در ایران به توافق رسیده است.
وی افزود: در نهایت از میان ما سه نفر یک نفر برای ریاست جمهوری نامزد خواهد شد و دو نفر دیگر از وی حمایت خواهند کرد.
ولایتی درباره آمریکا هم گفت که «واشنگتن ضعیفترین روزهای خود را سپری میکند»، در حالیکه «ایران قویتر شده است».
وی با اشاره به حذف نام منافقین از لیست سازمانهای تروریستی آمریکا افزود: آمریکا ضعیفتر و کوچکتر از آن است که بتواند اشخاصی را برای ایجاد خلل و شکاف در دولت ایران تحریک کند.
ولایتی با اشاره به تحولات سوریه و در پاسخ به این سوال که آیا واقعا ایران، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را خط قرمز خود میداند، گفت: بله چنین است، اما این بدین معنا نیست که از حقوق مردم در انتخاب حکام و رهبران را نادیده بگیرد، اما در قانون اساسی سوریه وظایف رئیس جمهوری و انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری بدون دخالت خارجی و استفاده از خشونت مشخص شده است.
به گفته ولایتی راه حل بحران سوریه مذاکره و گفتوگو بین کشورهایی است که به نوعی با پرونده سوریه در ارتباط هستند، بدون اینکه دخالتی در امور سوریه داشته باشند. هر طرفی که وارد مذاکره درباره سوریه میشود، نباید از یک سو در مذاکرات حضور داشته باشد و از سوی دیگر از افراد مسلح حمایت کند، بلکه باید وارد مذاکرات شود و حمایت از افراد مسلح را متوقف کند.
ولایتی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره حوادث اخیر جاری در کشور عراق، گفت که دولت عراق، دولت نیرومندی است و آقای «نوری المالکی»، نخست وزیر عراق و ائتلاف حاکم در این کشور متشکل از رئیس جمهوری کُرد این کشور و رئیس پارلمان که از اهل تسنن است و همچنین نخست وزیر که از شیعیان است و در این مدت پس از خروج نظامیان آمریکایی این دولت با رای و خواست مردم روی کار آمد و قدرت و شایستگی خود را نشان داد و به اثبات رساند.
وی افزود: ما میدانیم که دشمنان مردم عراق آرام نخواهند ماند، اما دولت عراق با درایت و شایستگی با دشمنان برخورد خواهند کرد.
ولایتی رابطه ایران با مقاومت فلسطینی و به طور مشخص جنبش «حماس» را قوی و مستحکم توصیف کرد و گفت: بله روابط ما با مقاومت فلسطینی همچنان مستحکم است. ممکن است که با حماس در برخی دیدگاهها و نظرات اختلاف نظر داشته باشیم، اما این موضوعی طبیعی است.
وزیر اسبق خارجه ایران حوادث جاری را حوادثی گذرا و ناپایدار خواند و افزود: ما علاوه بر اختلاف نظر دارای نقاط مشترک بسیاری هم هستیم و مهمترین دلیل ایران در حمایت از حماس و جهاد اسلامی مقابله با رژیم صهیونیستی و آزادی سرزمینهای فلسطینی و پافشاری آنها (مقاومت فلسطینی) جهت تحقق این هدف است. اما دلیل دوم حمایت ما از مقاومت فلسطینی ایمان آنها به اسلام و تکیه آنها بر ارزشها و جهاد اسلامی است، به همین دلیل روابط ما با حماس روابطی استراتژیک و خوب است و از آن حمایت نیز خواهیم کرد.
وی در خصوص رابطه ایران با مصر تاکید کرد که کشور خواهان روابطی قدرتمند و مستحکم با مصر است و این رابطه بر رضایت طرفین استوار است. به عبارت دیگر هرگاه مصریها تمایل به برقراری چنین رابطهای داشته باشند، ما آماده پیشگام شدن در این امر هستیم و میدانیم که مصریها با مشکلات و موانع بیشماری مواجه هستند، همانطور که میدانیم، آقای مرسی در شرایط سختی به ویژه در داخل مواجه است و بازماندگان رژیم سابق و صهیونیستها و عوامل خارجی در این شرایط دخالت دارند و ما باید این مشکلات را دریابیم، به همین دلیل آنها آزاد هستند.
وی گفت: مصریها هر لحظه که احساس کنند زمان برقراری رابطه با ایران است، مشکلی نیست، ما آمادهایم و مصر را تحت هیچ فشاری قرار نمیدهیم.
ولایتی درباره «راشد الغنوشی»، رهبر جنبش النهضه تونس، گفت: او فردی متدین و مقاوم است و از جمله افراد تاثیرگذار در جماعت اخوان المسلمین برای احیای ارزشهای اسلامی به شمار میآید.
وی حزب الله لبنان را افتخار جهان اسلام دانست و تاکید کرد که حزب الله هم اکنون از گذشته قدرتمندتر است. قدرت حزب الله قدرت اسلام و جهان عرب است. حزب الله مایه مباهات و عزت جهان اسلام و عرب و حامی فلسطینیان و آزادی فلسطین است و ما به حکمت و تدبیر سید حسن نظرالله ایمان و باور داریم.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.